Projektutbildning för Arbetsförmedlingen gav energi!

För ett par veckor sedan höll jag en 4-dagars projektutbildning för en grupp från Arbetsförmedlingen (via Lexicon). Gruppen hade väldigt stor spridning utifrån bakgrund, etnicitet, kompetens och erfarenhet i arbetslivet. Spridningen var också stor utifrån hur erfaren man var i just ämnet projektarbete.

Det var också en grupp som inspirerade mig på olika sätt. Tänk vad en grupp med så olika bakgrund kan ge mycket till varandra utifrån olika perspektiv på livet, kultur och i sitt yrke! Det är sällan vi blandar en grupp av individer på detta sätt i arbetslivet. Det borde göras mer! Vi borde våga mer som arbetsgivare! Jag är övertygad om att företag med större mångfald får en större utväxling och bättre resultat på lång sikt än de som inte vågar göra det. Det kan vara tufft och utmanande till en början, men såå mycket det ger tillbaka! Både i resultat, kompetensutveckling och kundtillfredsställelse.

Utmaningen för mig under denna projektutbildning, blev att anpassa utbildningen så att det blev intressant och givande för varje individ i gruppen – oavsett vilken bakgrund, språk-färdighet och erfarenhet deltagarna hade. Det var både utmanande och inspirerande. Förutom att jag fick utveckla min förmåga att utbilda genom blandat lärande, så gav deltagarna intressanta perspektiv på tillvaron. Vi hade intressanta dialoger om allt från tråkigheter som händer i deras hemländer till att flera arbetsgivare i Sverige är lite stelbenta och rädda för förnyelse.

Se mer kring vilka utbildningar vi har: Utbildningar

/Josefin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *