Inspirerande dagar på Kvalitetsmässan i Göteborg

Kan nu summera tre mycket inspirerande och givande dagar på Kvalitetsmässan i Göteborg!

Per Schlingmann talar om hur globaliseringen, urbaniseringen och digitaliseringen skapar nya förutsättningar för framtiden. Han framhäver också vikten av kreativa mötesplatser för att skapa innovationskraft.

Kvalitetsmässan

Jenny Hermansson (VD Spotify) poängterar behovet av struktur och en gemensam vision, där samtidigt det behöver ges utrymme att vara snabbfotad, flexibel och innovativ. Inspirerande också att höra hur Spotify arbetar med sin personalpolitik och hur de attraherar nya medarbetare från hela världen.

Darja Isaksson (digitaliseringsstrateg) beskriver hur framtidens organisationer behöver vara flexibla för att överleva. Hon talar om vilka möjligheter digitaliseringen skapar genom att tex kunna involvera kunden ”på riktigt” och skapa snabbare feedback-loopar.

Inspirerande också att höra hur den nya generationen som kommer in på arbetsmarknaden ”Millenials” agerar och prioriterar. Sofia Kacim och Anna Dyhre beskriver hur ”millenials” är ifrågasättande, förväntar sig feedback direkt och förutsätter ett närvarande ledarskap – dock nödvändigtvis inte fysiskt eftersom livet sker genom mobilen!:-)

Jag tar med mig en mängd olika saker och det jag spontant tänker att organisationer behöver ta hänsyn till nu för att överleva är:

  • Att nå ”Millenials” genom att tex arbeta med kortare feedback-loopar, kreativt arbetsklimat och ett närvarande ledarskap.
  • Att vara tydlig med företagets vision och mål och samtidigt skapa förutsättningar för att vara anpassningsbar och flexibel inom dessa ramarna.
  • Att både bygga sin organisation utifrån och in (kundens behov) men också inifrån och ut (medarbetarnas behov).
  • Och sist men inte minst! Bygga in ett beteende i organisationen som uppmuntrar systematiskt förbättringsarbete genom att bla arbeta med ett närvarande och coachande ledarskap. Att se till att ständigt bli bättre är fortfarande den viktigaste konkurrenskraften!

Jag själv ska direkt ändra mitt beteende för att anpassa mig bättre inför framtiden genom att:

  • Öka berättandet (Storytelling) under utbildningar, föreläsningar och workshops.
  • Öka min kunskap inom digitalisering och öka min kompetens kring hur vi ännu mer kan nyttja tekniken i vårt kvalitetsarbete.
  • Bjuda in till fler dialoger med Millenials som blir vår nya arbetskraft in i framtiden.

Nu ska jag hålla i en utbildning i personlig effektivitet och insikterna från Kvalitetsmässan gör mig ännu mer övertygad om att syftet går hem och att ämnet är hög-aktuellt:

”Personlig effektivitet – Att få det viktigaste gjort & Må bra under tiden”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *